HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
April 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Támogatás

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Cannot find FALUNAPOK2012 folder inside /home/torjainf/public_html/images/phocagallery/FALUNAPOK2012/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:LiteSpeed
Client OS:Unknown
PHP:5.4.45

FALUNAPOK 2012

Szerzõ: Hírmondó |  A cikk megjelenésének dátuma: 03/07/2012

Középületeket adtak át és szórakozásban sem volt hiány idén a torjai falunapokon. Az önkormányzat kitett magáért, hiszen kiállítások, gasztronómiai- és sportesemények, de koncertek is bőven tarkították a rendezvényt.

Szombaton kilenc órakor kisállat-kiállítással debütált a népünnepély: a háztáji állatok mellett olyan érdekes juhfajtát is meg lehetett szemlélni, ami a szak­avatottak szerint a 120 kilogrammos (!) testsúlyt is eléri, amikor kifejlődik. 

Nagykorúsítás és Torjáért-díj
A rendezvény a művelődési otthonban folytatódott, ahol többek között a nagykorúsítási és a Torjáért-díjak kiosztásának az ünnepségére is sor került. Ezt azok kapják meg, akik maradandót alkottak a község életében. Idén Kováts András volt polgármester és alpolgármester, Kovács Béla és Tamás Béla (szintén volt alpolgármester) kapta meg a díjat.

Ahogy a helybeliek és a vendégek megszokhatták, idén sem hiányzott az életfa megszentelése, amire idén 42 nevet tartalmazó kis plakett került, ugyanis ennyien születtek a tavaly megszervezett falunapok óta. Délután három új épület megszentelésére került sor: elsőként a községháza mögött található, a fogászatot, gyógyszertárat és a könyvtárat befogadó ingatlannál történt szalagvágás, majd átadásra került a Szent Ilona és a valáli falurészen található két új ravatalozóház is.

14 csapat nevezett be a főzőversenyre

Jó hangulat és K1-gála
A színpadon egymást váltották a különböző fellépők. Előadásuk volt a helyi iskolásoknak és óvodásoknak, sikeres fellépése volt az Ábri Béla és zenekara által erősített Perkő néptáncegyüttesnek, míg a sportcsarnokban a küzdősportok kedvelői szurkolhattak a háromszéki versenyzőknek, akiknek sorait a nagykorúsítási ünnepségen szintén résztvevő Torzsa Hunor is erősítette (beszámolónkat hétfői sportmellékletünkben olvashatták). Közben itt-ott kisebb-nagyobb társaságok külön is mulattak: a sajtó munkatársai egy meglehetősen vidám társaságba keveredtek, ahol a jó hangulatot egy profi klarinétos és harmonikás biztosította, akiknek kíséretében rég nem hallott szép magyar nóták hangzottak el.

Nemzetközi gasztronómiai verseny
Idén is sikeresnek bizonyult a főzőverseny, hiszen 14 csapat nevezett be a kulináris vetélkedőre, és tegyük hozzá, hogy a Kicsi Antal-iskola udvarán nem is fértek volna többen el. Amatőr és kevésbé amatőr csapatok csaptak össze, akiknek tudását Bene László mesterszakács, zsűrielnök mérte fel. Nem volt könnyű dolga, hiszen mindenki iparkodott a legjobbat kihozni magából: kicsontolt birka pirult a torjai juhászoknál, a mikóújfalusiak vaddisznópörkölttel kápráztatták el a zsűrit, hasonlóan a Torjai Vadászokhoz, akik a vadast még egy kis „jósággal” is megbolondították (mint kiderült, ez vaddisznóbélszín volt).

A torjaiak vízhűtéses sütővel sütötték az ínycsiklandó kürtőskalácsot, a nyugdíjasok asztalánál pedig mennyei ízvilágú, frissen sült pánkót volt szerencsénk megkóstolni. Dicséret illeti a fiatalokból álló Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) kézdivásárhelyi csapatát is. A zsűri véleményezése alapján a magyarországi csapatok vitték a pálmát, de senki sem távozott üres kézzel, és ami a legfontosabb: ismét sikerült a régi barátságokat felújítani és újakat kötni. 
A nap másik fénypontját a világrekorder túróspuliszka egy kisebb, „mindössze” hatvan méteres szeletének elkészítése képezte. A nap hátralevő része a koncertek jegyében zajlott, az i-re a pontot az esti tűzijáték tette fel.

PULISZKA 150 m (Világrekord)

BULZ 150m (Record mondial)

2008

puliszka-bulz_1.jpgpuliszka-bulz_2.jpgpuliszka-bulz_3.jpgpuliszka-bulz_4.jpg