HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
April 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Támogatás

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Pályáznak, amikor lehet

Bővül az aszfaltút Futásfalva felé 

image
Erőgépek Torja és Futásfalva között. Jó úton haladhatunk
 
Tavaly az Árpád-szobortól, azaz a DN11-es jelzésű országúttól hatszáz méter aszfaltot sikerült leönteni Futásfalva irányába, s ez most újabb, jókora szakasszal bővült: a helyi költségvetésből, illetve a megyei tanács segítségével újabb hatszáz méterrel hosszabbodik a búcsújáról is híres település felé vezető műút.

December 8-án az erőgépek már ott dolgoztak, ahol az a mezei út kezdődik, amely a kézdivásárhelyi Kaufland áruház mögé vezet. Ugyanakkor folyamatban van az a munkálat is, melynek révén januárban pályázni kívánnak a 7.2-es intézkedés által kiírt európai uniós pénzekre, amiből az aszfaltozást folytatni kívánják a csernátoni és futásfalvi, illetve kézdivásárhelyi útelágazásig – tájékoztatott dr. Daragus Attila polgármester.

Az 5-ös számú községi útból így kb. 1200 méter marad egyelőre aszfalt nélkül. Idén még 400 ezer lej maradt a községkasszában útjavításra, ebből szeretnék az említett út még tavasszal felmart részét leaszfaltozni, kedvező időjárás esetén még de­cemberben. Szeretnének ugyanakkor még a polgármesteri hivatal mellett, a sportterem irányába is egy részen aszfaltszőnyeget önteni.

Idén egyébként aszfalt került a felsőtorjai református templomtól kezdődően Karatna irányába is, ezt a munkálatot az Angustia Egyesületnél nyert pályázati pénzből kivitelezték. Megjegyzendő, a község egész nyáron nehézségekkel küszködött, ugyanis kezdő költségvetését nagyon megkurtította a kormány, és azt csak fél év elteltével egészítették ki.