HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
April 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Támogatás

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

XXI. Incitato Nemzetközi Művésztábor – Bálványos

Június 29-én nyitotta meg kapuit a kézdivásárhelyi Incitato Lovas Sportklub által huszonegyedik alkalommal megszervezett Európa szerte egyedülálló Incitato Nemzetközi Művésztábor. , melyre idén huszonegy hazai és magyarországi képzőművész kapott meghívást.

 A művészek fele Bálványoson két helyszínen, a hárommargarétás Kárpátok Panzióban és annak udvarán, valamint a Daragus Kft. tulajdonában levőépületben alkot, a másik fele csak pár napot tölt a táborban, de olyan is akad, aki elfoglaltsága miatt csak a július 14-i kézdivásárhelyi tárlatmegnyitón lesz jelen. A művésztelep idei témáját – A csikó–újrakezdés – Sajgó Ilona marosvásárhelyi alkotó ajánlotta. Vincze László, a jelenleg Sárándon (Magyarország) élő alkotó, a tábor művészeti vezetője elmondta: huszonegyedik alkalommal találkoznak közös alkotásra. Szerinte a csikó–újrakezdés téma javaslat érdekes szép kihívás, munka közben derült ki, hogy nem is olyan egyszerű ezt a képzőművészet nyelvére átültetni.

Vincze Laszlo 
Vincze László

A XXI. Incitato Nemzetközi Művésztábor témája a Csikó, résztvevői: Ábrahám Jakab, Ábrahám Imola, Dimény András, Csutak Levente, Szász Tünde és Vetró Bodoni Sebestyén András Brassóból, Deák Barna és Deák M. Ria Kovásznáról, Sajgó Ilona Marosvásárhelyről, Zavaczki Walter Levente Székelyudvarhelyről, Erőss Sándor, Sárosi Csaba, Nagy Lajos, Vetró András és V. Bodoni Zsuzsa Kézdivásárhelyről, Simó Enikő Sepsiszentgyörgyről, Börcsök Attila, Gonda Zoltán és Tóth Zsuzsa Debrecenből, Vincze László Sárándról és Ürmös Péter Budapestről. Ürmös Péter Budapestről érkezett. Tizedik alkalommal vesz részt a táborban, melynek titkát a barátságban és a témában látja, amely évről évre kihívások eléállítja a művészeket, és ez biztosítja a rendezvény jövőjét.

Sajgo Ilona   
 Sajgó Ilona   

 A Gyergyóalfaluban született, Marosvásárhelyen élő Sajgó Ilona elmondta: mindig szeretettel tér vissza, hiszen itt csodálatos a környezet, és megható az a gondoskodás, amellyel körülveszik az alkotókat. 

A kéthetes programban a műtermi munka mellett Spink Csilla kézdialmási lovardáját látogatták meg, következő nap pedig Gidófalvára kirándultak, ahol a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület vendégei voltak, és lovas-íjász bemutatón vettek részt. 

foto1   foto2

 

A zárókiállításra július 14-én, vasárnap kerül sor a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum kiállítótermébe.

Tóth