HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

 ◄◄ 
 ◄ 
 ►► 
 ► 
April 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Támogatás

INFO

Numarul unic pentru
apeluri de urgenta este 112

 112

Facebook Like Box

Ők képviselik a megyét az országos versenyen

A torjai Kicsi Antal Általános Iskola II. osztályos tanulói gyakran lépnek színpadra a különböző ünnepek, rendezvények alkalmából. Rátermettségüket, hiteles előadásmódjukat a VII. Gyermekszínjátszók Megyei Találkozóján is bizonyították.
Produkciójukat az elemi osztályosok kategóriában a zsűri első díjjal jutalmazta, így a torjai kis színészek továbbjutottak az országos megmérettetésre.

– A darabot a népmesék tárházából választottam, címe A becsületes tolvaj, Marci. Ezt a népmesét egy igazán közösen játszható, interaktív mesejátékká dolgoztam át, melyben a főszereplő a közönség segítségével győzedelmeskedik. Mindannyiunkat örömmel töltött el az, hogy az elemisek közt kiérdemeltük a megyei első helyezést. Erre egyáltalán nem számítottunk. Örömmel veszünk majd részt a Szent György Napok kulturális hetének keretén belül sorra kerülő országos megmérettetésen. Minden ilyen alkalom szép ünnep számunkra, és nem verseny. Az együttlét, az élmény öröme, a találkozás a legfontosabb – mondta Torzsa Ibolya tanító néni.

Nem könnyű feladat egy darabot színre vinni, a pedagógus egyszerre dramaturg, rendező, díszlet- és jelmeztervező, sőt sokszor kivitelező is. Torzsa Ibolya tanítónő számára a legnehezebb feladat a darabválasztás. Ha ez megvan, a többi már nem okoz gondot, hiszen, mint mondta, az a fontos, hogy a gyerekek sikerként éljék meg a szereplést. A legnagyobb elégtétel, ha az osztályában levő gyerekek boldogan, felszabadultan játszanak, és nem végrehajtani vagy teljesíteni akarnak.

A pedagógus szerint a gyerekszínjátszás nevelési módszerként messzemenően fontos. Ha a gyerekek belebújhatnak más bőrébe, a problémáikról könnyebben tudnak beszélni, az élmény pedig gazdagít. Megtanulják, milyen közösségben lenni, egymással dolgozni, hogyan kell kommunikálni, fejlődnek az empatikus készségeik, a játék tehát ily módon beépül a személyiségükbe.

Forrás: hirmondo.ro